Hozzávalók

2 darab padlizsán

2 evőkanál olivaolaj

150 gramm ricotta

500 gramm spenót

1/2 darab lilahagyma

2 kisebb gerezd fokhagyma

1 kiskanál oregánó

1 kiskanál szerecsendió

bors

350 ml paradicsomszósz

10 gramm zsemlemorzsa

20 gramm parmezán


Elkészítés

A padlizsánt alaposan mosd meg és 1 centiméter vastagságú szeletekre vágd fel. Kend meg az olivaolajjal és 210 fokon 15 percig süsd. Addig egy nagy tálban keverd össze a ricottát, a spenótot, a lilahagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A megsült padlizsántekercsekbe rakj egy kanállal a ricottás töltelékből, tekerd fel és helyezd egy hőálló üvegtálba. Öntsd rá a paradicsomszószt, hintsd meg a zsemlemorzsával és a sajttal, majd 210 fokon 25 perc alatt süsd készre.