NŐGYÓGYÁSZATI DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT

Fájdalom ambulancia - Villa Medicina

Fájdalom ambulancia

Gerincfájdalom

Az epidurális kanülálás

Az epidurális kanülálás mindennapos eljárás az orvosi gyakorlatban. Használható többek között műtéti vagy szülés alatti érzéstelenítésre, műtét utáni fájdalomcsillapításra, daganatos fájdalom csillapítására, gerinc vagy gerinc közeli struktúrák megbetegedése, porckorongsérv és gerincvelő körüli hegesedés és gerinc csigolya összeroppanás kezelésére.

Ha a kezelendő probléma: a porckorongsérv

Porckorongsérv esetén, a beteg porckorong sérült külső burkán keresztül a puhább maganyag kikerül a gerincvelő körüli térbe és nyomhatja mind a gerincvelőt, mind az abból kilépő ideggyököket, ezzel heves kisugárzó fájdalmat okozva. Ezekben az esetekben a beteg területre kanült vezetve megkísérelhető a hegesedés, ill. összenövés oldása, fellazítása a duzzadt, gyulladt ideggyök "megnyugtatása" az előtüremkedő maganyag megkisebbítése, az ideggyöktől való eltávolítása. A megfelelő eredmény és gyógyszerhatás eléréséhez különösen fontos a kanül korrekt pozicionálása, a beteg terület minél pontosabb megközelítése.

Regeneráló injekciós kezelés

Alternatív lehetőség a szalag és ínsérülések kezelésében, ha Önnek is szalag- vagy ínsérülése van, és a hagyományos kezelések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, akkor a PRP kezelés lehet a megoldás az Ön számára is. Az eljárás kevésbé agresszív és olcsóbb, mint a hagyományos sebészi beavatkozások. A PRP injekciókat a test bármelyik szalagján és ínján lehet használni. Sportsérülések, arthrotikus ízületek, derékfájdalmak, degeneratív discus eltérések, és specifikus sérülések mint tenisz-, golfkönyök, carpalis alagút szindróma, keresztszalag szakadás, rotátorköpeny szakadás, talpi fasciitis, iliotibiális pánt szindróma mind hatásosan kezelhetők a PRP injekciókkal.

Rekonstrukciós terápia más néven proloterápia

A proloterápia során egy injekciós kezelés által a szervezetet a saját sejtjeink megújítására késztetjük. Ezek a sejtek a fibroblastok. Ugyan úgy, mint amikor egy kagylóban bekerül egy homokszemcse, melynek következményeként a kagyló gyöngyöt fog készíteni, tehát körbeveszi az irritáló homokszemet a saját kötőszöveti anyagával, ha irritáló gyógyszert fecskendezünk a szalagok és inak tapadásához, akkor a szervezetünk további kötőszövetet épít.

Diagnosztikai idegblokád

A diagnosztikus injekció során anesztetikumot (Lidokain) injektálunk a gyanított ideg köré. A beavatkozás csak tesztvizsgálat és nem hosszú távú kezelés. Az érzéstelenítő csak bizonyos ideig hat, ezért a beteg feladata a fájdalom erősségének monitorozása számos órával a beavatkozást követően is. Az érzéstelenítés nemcsak a fájdalom csökkentését okozza, hanem zsibbadás érzését is, ezért a fájdalom megítélésénél a zsibbadást figyelmen kívül kell hagyni.

Az epiduralis szteroid injekció

Az epiduralis szteroid injekció egy minimal invazív kezelési mód, mely során szteroidot lokal anesztetikummal együtt injektálunk az epiduralis térbe - amely alatt a gerincvelőt és az idegeket körülvevő területet értjük. Mivel a szteroidok gyulladás csökkentésén keresztül hatnak, ezért számos, gyulladással járó kórállapotban alkalmazhatók.

További területek

  • Ízületi fájdalom
  • Fejfájás
  • Szalaggyengeség és ízületi instabilitás
  • Izom fájdalom
  • Daganatos betegség okozta fájdalom