NŐGYÓGYÁSZATI DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT

Kiropraktika

Gyermek kiropraktika

A kiropraktika egy természetes gyógymód, amely arra a tudományos tényre alapszik, hogy az idegrendszer a test fő irányító rendszere; egy olyan módszer, mely gyógyszer és műtéti beavatkozás nélkül, a szervezet veleszületett öngyógyító képességét serkenti, erősíti.

Sok egészségügyi panasz eredete a gerincre és az abból kiinduló idegekre, valamint izmokra vezethető vissza. Ha a csigolyák ízületei rendellenesen mozognak és irritálják a kilépő ideget, akkor testrészeinkben, izmainkban illetve szerveinkben működési zavarok jöhetnek létre.

Mivel természetes és fájdalommentes a kiropraktikai kezelés, így egy tökéletes opció várandóság alatti panaszok kezelésére, például derékfájás, fej, nyak és váll fájdalmak esetén.

Gerinc eredetű problémák nem csak felnőtt korban jöhetnek létre, hanem már csecsemő és gyermekkorban is. Csecsemőknél „in utero constraint”, azaz méhen belüli szorulás (a babának szűk a helye a méhben, vagy akár berögzül egy abnormális pozícióban) ez okozhat sok olyan panaszt, ami kezelhető. Ilyen esetekben előfordulhat az, hogy abnormális terhelések, nyomások alakulhatnak ki a gerinc kis ízületeiben, az izmokban és a kötőszövetekben és, ezáltal valamilyen szinten érinti az idegrendszert. Ha mégis rendben van minden a pocakban a szülés lehet egy komoly fizikai trauma a kis babának. Nagy nyomás alatt van, szűk helyen kell kibújni és ilyenkor szintén lehet, hogy a kis ízületek, illetve az izmok negatívan reagálnak, főleg az elhúzódó vajúdásnál.

A következő tünetek indokolják a kiropraktikai vizsgálatot, illetve kezelést:
  • Hasfájás/kolik
  • Szoptatási nehézség
  • Ferde fejtartás
  • Koponya asszimetria / lapos fej
  • Nem szeret hason feküdni
  • Ritka széklet
  • Hypotonia, hypertonia, izomtónus eloszlási zavarok
  • Mozgási nehézségek, koordinációs problémák
  • KISS szindróma

A kiropraktikai kezelés nagyon finom és nem fáj a babának, sőt gyakran a baba meg a szülő nem is veszi észre, hogy valami történt.

Mivel a kiropraktikai kezelések befolyásolják a neuro-musculo-skeletalis rendszert, nagyon sok segítséget nyújthatunk a testünknek abban, hogy optimálisan működjön.

* Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az első vizsgálatra kizárólag telefonon (06 1 797 7975-ös telefonszámon) tudnak időpontot foglalni, valamint kizárólag készpénzzel történő fizetés lehetséges.