A Villa Medicinában természetgyógyászati módszerekkel is támogatjuk az Ön egészségét, és gyógyulását. Holisztikusan közelítjük meg az embert, a test-lélek-szellem összefüggéseit vizsgálva. A betegségek, tünetek okait keressük meg, hiszen tartós gyógyulást csak így lehet elérni.

Az első alkalommal állapotfelméréssel kezdünk. Ez a kvantum fizika és kvantum biológia tudományára épülő Biorezonanciás módszerrel történik. A fejlett orvostudomány nélkülözhetetlen diagnosztikai módszerei közé tartozik, amely új távlatokat nyit a gyógyításban és az egészségmegőrzésben. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a prevenció és a mellékhatásoktól mentes természetes gyógymódok alkalmazása a gyógyászatban. Épp ezért a biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legtöbbet ígérő területe.

Testünk sejtekből épül fel, és szervezetünk működése közben folyamatosan több ezer sejtszintű folyamat (kb. 7000 kémiai reakció/ sejt / másodperc!) zajlik bennünk. Sejtjeink mindegyike táplálkozik, energiát termel, valamint saját funkciójának ellátása közben anyagcsereterméket hoz létre.  A kvantum-biológia alapját az szolgálja, hogy minden egyes biológiai folyamat előtt mérhetően megváltozik a sejtek elektromágneses aktivitása. A biorezonancia segítségével mérhető a sejtek kommunikációja.

Az állapotfelmérés alkalmával a gép 8000-10000 féle információt futtat végig, és adja ki nekünk, melyek azok a rizikófaktorok, területek a szervezetnél, amelyek kibillentek az egyensúlyból. Fizikai szinten feltérképezi például milyen az immunrendszer, az emésztőrendszer, a hormonrendszer állapota, milyen méreganyagok terhelik a szervezetet, vagy éppen milyen tápanyagok hiányoznak stb-stb. Ebből a több ezer információból az összefüggéseket is látjuk rögtön, mik lehetnek a kiváltó okok a betegségek kialakulásához. Jelzi azt is, hogy valakinél energetikai blokkok, vagy lelki probléma, trauma áll a problémák hátterében.

Különböző stressz hatások befolyásolják testünk működését minden nap. A stressz faktorok közé tartoznak azok a tényezők, amelyekkel együtt születtünk, vagy az éltünk során befolyásoltak minket, illetve a különböző káros környezeti behatások révén kerültek testünkbe. A gép megtalálja testünkben azokat a gyengeségeket mint például kórokozók (gombák, baktériumok, paraziták, vírusok), táplálkozási hiányok, allergiák, étel érzékenységek. Feltérképezi, hogy milyen toxinok gyengíthetik az immunrendszerünket, mik okozhatnak gyulladást, hibás működést sejtjeinkben, szerveinkben.

Ha ezzel megvagyunk, akkor személyre szabottan állítjuk össze az étrendet, és hogy kinek melyik gyógynövény, melyik vitamin lesz az, amelyik segít helyreállítani az egyensúlyt a kibillent területeken.

Funkcionális táplálkozástan módszere alapján javaslunk étrendet, mindenkinek a problémája és az emésztőrendszere alapján. Azaz hogyan tud felépíteni egy személyes étrendet, amely aztán megvalósítható a mindennapokban. Ez a módszer megvizsgálja az emésztőrendszer és hormonrendszer összefüggéseit, és így ad egy energikus, egészséges élethez étrendi javaslatot. Átbeszéljük az alapvető táplálkozási szokásait, az egészségi állapot feltérképezése mellett, és egy személyes étrendet dolgozunk ki, az anyagcsere, az emésztőrendszer állapotának függvényében.

A hosszú évek tapasztalatai alapján már szinte minden problémára megvannak a bevált gyógynövényes készítmények. A gyógynövény terápia azért fantasztikus, mert mellékhatások nélkül állítja helyre a szervezet egyensúlyát, és tisztítja meg a testet a méreganyagoktól. A Biorezonancia módszerével ezt még hatásosabbá tudtuk tenni, mert lehetőségünk van be is tesztelni személyre szabottan az adott növényi termékeket.

Testünket egy autóhoz lehet hasonlítani. Ha nem tankolunk bele benzint, nem öntünk bele olajat, leáll, nem tudunk menni vele. Az emberi test ugyanilyen. Vannak életfontosságú vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek stb. amelyek nélkül nem tudunk normálisan működni. Ezeket a biorezonancia pontosan jelzi, hogy melyek azok, amikből hiány van a szervezetben, és ezeket pótolni kell. Sokszor már ezek helyreállításával megoldódnak panaszok.

A Villa Medicinában a nőgyógyászati problémák és hormonális problémák állnak elsődleges helyen, amivel megkeresnek minket a Hölgyek. Ezeket is holisztikusan kezeljük, mert legtöbbször egy komplex problémának az okozatai ezek a panaszok, tünetek. A hormonális problémákat egy norvég endokrinológus orvos Hormonegyensúly terápiájának módszerével állítjuk helyre, fantasztikus eredményekkel. Sikereink titka összetett: gyógynövények, vitaminok, helyes táplálkozás, és életmódváltás szükséges a legtöbb esetben hozzá. Ezt a módszert is személyre szabottan végezzük.

A  gyulladásos nőgyógyászati problémák elég sok kellemetlen tünettel járnak, különböző folyások, viszketés, gyulladás, fájdalom, kellemetlen közérzet. A biorezonanciás géppel meg tudjuk nézni, hogy melyik kórokozó okozza a problémát (candida, chlamydia, herpesz, HPV, STD) stb. Ezeket a gépen lévő Zap (tisztító) programmal tudjuk kezelni, amely a frekvenciák segítségével elpusztítja ezeket. Belsőleg pedig vannak kifejezetten a női szerveket tisztító, nőgyógyászati problémákat kezelő gyógynövény komplexek. Mindenkinek személyre szabott terápiát alkalmazva beteszteljük melyikre reagál jól a szervezete, és kitisztítjuk az egész testéből a kórokozókat. A női területre is van egy bevált protokoll amit alkalmazni szoktunk. Itt ügyelünk arra, hogy a tisztítás mellett a hüvely és méhnyak PH-ját is helyre állítsuk.

Nagyon fontos, hogy a párkapcsolatban élőknél mindkét felet kezelni kell, különben oda-vissza fogják adogatni egymásnak a nem éppen kellemes lakótársakat.

A lelki problémák megoldására Bach-virágterápiát alkalmazunk. Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel a Bach-virágterápia rendszerét, a lelki problémák, és az azokból adódó betegségek kezelésére. A Bach-virágterápia középpontjában mindig az ember áll, nem a betegség. “Nem leküzdeni, hanem átalakítani”  – Edward Bach gyógyító hitvallása.

 • Lelki egészség fenntartása, helyreállítása,
 • Lelki problémák, stressz helyzetek, életkrízisek akut kezelése,
 • Krónikus és akut lelki és testi betegségek kiegészítő kezelése,
 • Személyiségfejlesztés
 • Depressziós problémák,
 • Félelem, fóbiák, szorongás,
 • Pszichoszomatikus betegségek

Mindenkinek jó egészséget és harmonikus, boldog életet kívánunk! 

A HYCOSY vizsgálatról

A petevezetők átjárhatóságának a vizsgálata kiemelten fontos része a meddőségi kivizsgálásnak. A petevezetők elzáródását több betegség is okozhatja. A petevezetőt kívülről támadó megbetegedés például az endometriosis, mely manapság sajnos népbetegségnek tekinthető. Ezen elváltozás kapcsán a petevezető a körülötte kialakuló összenövések miatt megtörik, átjárhatatlanná válik. A múltban átvészelt egyes fertőző betegségek, például a Chlamydia, a petevezető funkcionalitásának elvesztésével járhatnak, mely során egy kocsonyás anyag miatt válik a petevezető átjárhatatlanná.

A petevezetők átjárhatóságának a vizsgálata három módszerrel valósítható meg:

 • Laparoscopia (chromopertubatio), mely során hastükrözés kapcsán vizsgáljuk a petevezetők átjárhatóságát. A műtét intubációs (“mély”) altatásban történik, 2 napos kórházi bent tartózkodást igényel. A beavatkozás előnye a pontos diagnózis, illetve adott esetben (például hasűri összenövések esetén) az, hogy egyben terápiás eljárás is. Hátránya a műtéti megterhelés, a kórházi befekvés, illetve a potencionális műtéti szövődmények (hasűri szervek sérülése, nyílt hasi műtétre történő átállás szükségessége, embolia, stb).
 • HSG (hysterosalpingogram), mely során a petevezetőket röntgenes kontrasztanyaggal töltjük fel, az átjárhatóságukat pedig röntgenes képerősítővel vizsgáljuk. Előnye a kevesebb kórházi bent tartózkodás (egy nap), hátránya a kontrasztanyag sűrű volta miatti komolyabb fájdalom, illetve a röntgensugarak egészségkárosító hatása.
 • HyCoSy (hysterosalpingo-contrast sonography), mely során a vizsgálatot ultrahangos kontrasztanyaggal és ultrahang berendezéssel végezzük. Előnye a kontrasztanyag víz-szerű volta miatt a jóval kevésbé kellemetlen vizsgálat, illetve az igen rövid időtartam (10-15 perc). Sajnos ezt a vizsgálatot a kontrasztanyag drágább volta miatt az OEP nem finanszírozza, így ezt csak például a Villa Medicinában lehet elvégezni, míg a kórházakban a HSG-re van lehetőség. A szakirodalmi adatok alapján a HyCoSy mind a lafs negatív, mind a fals pozitív eredmények tekintetében pontosabb eredmény szolgáltat a HSG-nél, amely jó eséllyel a HSG vizsgálat igen fájdalmas mivolta miatt tapasztalható (a sűrű HSG-s kontrasztanyag által kiváltott erős, görcsös fájdalom miatt a méh reflexesen összehúzódik, és a petevezetők lezártnak mutatkozhatnak).

A vizsgálat menete:

A vizsgálat kapcsán egy katétert vezetünk fel a méhnyakon keresztül a méhűrbe, melyen keresztül először fiziológiás sóoldatot (“vizet”) juttatunk a méhűrbe, mely kapcsán a méhnyálkahártya esetleges rendellenességeire, méhűri összenövésekre (Ashermann syndroma), illetve egyéb méhűri deformitásokra (polyp, myoma, fejlődési rendellenességek) derülhet fény. Ezt követően a kontrasztanyag befecskendezésével folytatódik a vizsgálat, mely során a petevezetők tágasságát, lefutását, átjárhatóságát vizsgáljuk. A vizsgálat előkészületekkel együtt 10-15 percet vesz igénybe. Időzítése ugyanakkor fontos: a vizsgálatot a ciklus első felében, de már a menses elmúlását követően végezzük. Utána 3 napig az ülőfürdő és a házasélet mellőzését javasoljuk. Amennyiben a petevezeték átjárhatatlanságát például egy régebbi fertőzés kapcsán kialakult, a petevezetőt kitöltő kocsonyás anyag okozza, számos alkalommal maga a vizsgálat “kitisztítja” a petevezetőt, így a vizsgálatot követő hónapokban sikeres lesz a teherbeesés!

Az OFFICE-HYTEROSCOPIA eljárás

A méhűr feltérképezése mind a meddőségi kivizsgálás kapcsán, mind az ismétlődő vetélések okainak felderítése során fontos. A méhűrt, illetve a méhnyálkahártyát érintő eltérések mind a sikertelen teherbeesési próbálkozások, mind a sikeres teherbeesést követő vetélések hátterében meghúzódhatnak. Sajnos a rutin nőgyógyászati vizsgálat kapcsán elvégzett hüvelyi ultrahang vizsgálat csupán a durva, látványos eltéréseket tudja felderíteni.

A méhűr pontosabb feltérképezésére a következő vizsgálati eljárások hivatottak:

 • Kórházi körülmények között végzett hysteroscopia. Az eljárás lényege, hogy egy merev csövű eszközt jutattunk a méhűrbe, melyben egy száloptikás eszköz is található. Előnye a méhűr pontos feltérképezése, illetve szükség esetén az azonnali helyreállító műtét elvégzése (polypok eltávolítása, összenövések oldása, stb). Hátránya, hogy mivel ez az eszköz vastag, hiszen ezen keresztül ollót, elektromos kést is fel tudunk vezetni, a beavatkozáshoz a méhnyak tágítása szükséges (egy úgynevezett Hegar-sorral, melyek növekvő szélességű fém rudak). Ez viszont nagyon fájdalmas eljárás, ezért a vizsgálatot csak kórházi körülmények között, altatásban tudjuk elvégezni, vállalva ezzel az összes potenciális műtéti kockázatot.
 • Office-hysteroscopia. Ezen vizsgálat során egy flexibilis száloptikás, igen vékony eszközt használunk, így a vizsgálat teljesen fájdalommentes, nincs szükség a méhnyak tágítására. Előnye a fájdalom-mentességen túl a gyorsasága (a vizsgálat 5-10 perc), nincs szükség kórházi befekvésre, regenerálódásra. Ezen eljárás kapcsán ugyanúgy 100%-os és azonnali véleményt tudunk mondani a méhűrről, mint a hagyományos hysteroscopia során.
 • Meg kell említeni a HyCoSy illetve a HSG vizsgálatok kapcsán a méhűrrel kapcsolatos képet is. Mindkét vizsgálat során kapunk egy képet a folyadékkal feltöltött méhűrről. Így természetesen több információhoz jutunk, mint a “sima” hüvelyi ultrahang kapcsán, de ezen vizsgálatok pontossága sajnos nem egyenértékű a hysteroscopiával.

A vizsgálat menete:

Egy vékony, száloptikás eszközt vezetünk fel a méhnyakon keresztül a méhűrbe. Mivel a méhűr virtuális tér (a méh mellső és hátsó fala összefekszik), ezért azt folyadékkal (fiziológiás sóoldat) töltjük fel a vizsgálat során. Ez a folyadék az eszközön keresztül jut a méhűrbe. Feltérképezzük a méhnyakat, a méhűr nagyságát, a nyálkahártya épségét, megvizsgálva minden olyan tényezőt, ami a teherbeesés, illetve a terhesség sikeres kihordása útjában állhat (myoma, poly, méhűri összenövések, fejlődési rendellenességek). Látótérbe hozzuk a petevezetők szájadékát is, az ezeken keresztüli folyadék-áramlás viszont sajnos csak közvetett információt nyújt a petevezetők átjárhatóságát illetően. A vizsgálat után 3 napig az ülőfürdő és a házasélet mellőzését javasoljuk. A vizsgálat teljes mértékben ambuláns, semmilyen előkészületet, illetve utólagos regenerációt nem igényel. Időzítése ugyanakkor fontos: a vizsgálatot a ciklus első felében, de már a menses elmúlását követően végezzük.