DIETETIKA
A dietetika, azaz a táplálkozástudomány a megelőzésben, illetve a már kialakult különböző betegségek kezelésében játszik fontos szerepet.
.

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk az általános táplálkozási és életmódbeli tanácsokon túl, az inzulinrezisztencia, a policisztás ovárium szindróma, az elhízás és a terhességi cukorbetegség étrendi kezelésére is.
Általános dietetikai konzultációinkra egészséges, ám táplálkozási és életmódbeli szokásaikon változtatni vágyó nőket és férfiakat is várunk, míg cukorbetegség, táplálékallergia és egyéb táplálkozásra visszavezethető betegségek esetén is egyénre szabott diétát és kezelést bíztosítunk.
Várandós nők esetében különösen fontos az étrenddel kapcsolatos tanácsadás:
- táplálékintolerancia, táplálékallergia esetén,
- ha túlsúlyosan esik teherbe a kismama,
- ha túl gyorsan történik a súlygyarapodás a terhesség alatt,
- magas kockázatú terhesség esetén (cukorbetegség, családi kórtörtének)
Mi történik a tanácsadás alkalmával?
A személyes találkozón a dietetikus meghatározza a páciens állapotát, felméri az étkezési és életmódbeli szokásait, testösszetétel mérést végez, valamint elemzi a már kitöltött táplálkozási naplót. (ITT letölthető a napló, kitöltési útmutatóval.) Az így kapott eredmények ismeretében a szakember meghatározza a megfelelő étrendet, kijavítja a korábbi étkezési hibákat, valamint tanácsokkal segíti a megfelelő táplálkozási szokások kialakítását.
Mit kap a páciens a konzultáció során?
Az általános tájékoztatás mellett, a hozzánk fordulók személyre szabott étrendi javaslatokat, tanácsokat, ízletes ételek elkészítéséhez alkalmas recepteket kapnak. A találkozók végén továbbá a páciens egy összefoglaló anyagot kap a kezelesről, és igény esetén személyre szabott 1 hetes mintaétrendet készítünk.
Konzultáció hossza: 30 vagy 60 perc
Amit az első tanácsadásra hoznia kell a pácienseknek: 3 hónapnál nem régebbi vizsgálati- és laboreredmények valamint a kitöltött étrendi napló (ITT is letölthető.)