Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – VÉRVÉTEL

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – VÉRVÉTEL

Laborvizsgálatra érkezem a Villa Medicinába, mit vigyek magammal?

Kérjük, hogy mindig hozza magával a levenni kívánt vérvizsgálatok listáját / szakvéleményt, hogy asszisztenseink a lista alapján tudják elvégezni a vérvételt!

Lehet-e enni, inni a vérvételek előtt?

A legtöbb vérvétel éhgyomorra elvégzendő, víz fogyasztása azonban minden esetben javasolt.

Hogyan készüljek az éhgyomri vérvételre?

Ahhoz, hogy a legpontosabb laboreredményeket kapjuk, kérjük, hogy az éhgyomri vérvétel előtt legalább 8 órával ne egyen, viszont vizet kifejezetten érdemes inni. Amennyiben gyógyszert szed, nyugodtan beszedheti előírás szerint a vérvétel előtt.

Milyen gyorsan készül el az eredményem?

Általában 24-48 óra alatt, ám vannak speciális, hosszabb időt igénylő vizsgálatok, melyről kolléganőnknél kérhetnek bővebb tájékoztatást. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a laborvizsgálati eredményeket nem minden esetben küldjük ki Önöknek, csak azokat, amelyeket partnerünk (Spektrum-Lab) nem továbbít automatikusan a pácienseknek. A vérvételi eredmények az EESZT rendszerén belül ügyfélkapun keresztül történő belépést követően megtekinthetők.

Mennyi ideig tart az inzulinrezisztencia vizsgálat?

Általában két órát vesz igénybe, azonban ennek ideje változhat a kezelőorvos személyre szabott javaslatától. A cukoroldatot (citrommal) rendelőnk biztosítja, melyet az első vérvétel után kell meginni, majd ezt követően enni, inni nem szabad. A vizsgálatot megelőző este édes ételek, italok fogyasztása kerülendő.

Első trimeszterben járó kismama vagyok. Milyen vérvételre van szükségem?

Az első trimeszteri labor a legszerteágazóbb, mely az alábbi paramétereket tartalmazza: ionok, máj- vesefunkció, vérkép, pajzsmirigy funkció, Toxoplasma, Cytomegalovírus, Hepatitis B, Lues szerológia. vércsoport+ ellenanyag meghatározás, teljes vizelet (reggeli első, középsugaras).

Terhességi cukorterhelésem lesz, mire számíthatok?

Éhgyomorra várjuk rendelőnkben, az első vérvétel után az általunk biztosított cukoroldatot (+citrom) kell elfogyasztani, majd az ezt követő két órában enni, inni nem szabad. Az elfogyasztástól számított 120 perc leteltével ismét vért veszünk.

Tervezett császármetszésem lesz, kell vérvétel előtte?

Igen, egy héttel a kiírt időpont előtt friss vércsoport+ ellenanyag szűrés szükséges.

Hormonpanelt kért az orvosom, mi a teendőm?

A hormonpanel összesen kettő vérvételből áll. A menses első napján telefonáljon időpont egyeztetés céljából rendelőnkbe. Az első vérvétel a ciklus 3-5. napja között történik, a második pedig a ciklus 21-23. napja között. Ez a vérvétel nem éhgyomri, víz fogyasztása javasolt előtte.

Milyen formában kapom meg az elkészült eredményeket?

A laborvizsgálati eredményeket nem minden esetben küldjük ki Pácienseinknek, csak azokat, amelyeket partnerünk (Spektrum-Lab) nem továbbít automatikusan Önöknek. A vérvételi eredmények az EESZT rendszerén belül ügyfélkapun keresztül történő belépést követően megtekinthetők.

Bejelenthetem 14 év alatti gyerekemet Önökhöz vérvételre?

Intézményünkben, kizárólag 14 év feletti pácienseket fogadunk vérvétel céljából.

Nem Önökhöz járok, így szükséges előzetes leletekkel készülnöm?

Nem intézményünk pácienseként kérjük a kezelőorvos/terapeuta által kiadott vérvételi kérőlapot szíveskedjen elhozni, ezzel segítve kollégáink munkáját.