Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

Szabad-e enni vagy inni a vizsgálatok előtt?

Az eperendszert és beleket érintő vizsgálat esetén a folyadék-és gáztartalom zavaró, ezért éhgyomorral kell jönni, 6-7 órás éhezés szükséges, gyermekeknél a 3-4 órás éhezés elegendő. Tehát ebben az esetben nem szabad enni! A kismedencei vizsgálatok telt húgyhólyag mellett végezhetőek. Szénsavmentes üdítőt, vízet, teát igyon a beteg, vizsgálat előtt 1 órával már ne menjen wc-re. Azaz ebben az esetben a folyadékfogyasztás egyenesen ajánlott!

Szükséges-e a régebbi leletek bemutatása a vizsgáló orvosnak?

A panaszok átbeszélése mellett a korábbi UH-vizsgálati eredmények, laborleletek vizsgálat előtti átnézése is nagyon fontos, mivel ezekből is sok információt tud leszűrni a vizsgáló orvos.

Megkaptam a vizsgálati eredményt, most hogyan tovább?

Ha szükséges a vizsgáló orvos – a beteggel megbeszélve – további képalkotási vizsgálatokat javasol vagy az eredménnyel visszaküldi a szakorvoshoz. Ezt minden esetben szóban is a beteg tudomására hozzák, de a lelet alján is megtalálható.

Genetikai ultrahangra megyek, szükséges pendrive-ot magammal vinnem?

Nem szükséges semmilyen adathordozót sem magával hoznia a genetikai ultrahang vizsgálatára, mert a vizsgálatokon készített felvételeket, a vizsgálatot követően Online továbbítunk az Ön által megadott e-mail címre.