Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

Valóban végleges a szőrtelenítés az Elysion Pro-val?

A gép a rendelkezésre álló technológia által képes végleges, szőrtelen eredményt adni, amennyiben néhány alapvető szabályt betartva betartunk, az esetleges egészségügyi problémáit felfedve, a szakember instrukcióit megfogadva folytatjuk végig a kezeléseket.

Valóban fájdalommentes a kezelés?

Fájdalom nincs, de érzet van. Ha nem érzünk semmit, akkor nem hatékony a kezelés. Csipkelődő érzet lehet egyéni érzékenység függvényében.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kezelés időtartama a kezelt terület nagyságától függően 10-60 perc.

Hány kezelésre van szükségem a végleges eredmény eléréséhez?

Optimális esetben általában 6 kezelés szükséges a végleges eredmény eléréséhez, majd ezt követően előfordulhat, hogy 2-3 évente szükséges egy ismétlő kezelés egy-egy kallódó szőrszál miatt, de ez egyénfüggő.

Miért kell 6 kezelés, miért nem elég egyszer menni?

A szőrnek 3 növekedési fázisa van, nem minden szőrszál nő egyszerre. Átlagosan 6 kezelés szükséges, ezáltal biztosítva azt, hogy minden szőrtüszőt elégessen a lézer a növekedési fázisban.

Mennyi időközönként kell megismételni a kezelést?

A lézeres kezelést 6-8 hetente kell megismételni, területtől függően javasoljuk a kezeléseket, a szőr növekedési fázisait figyelembe véve.

Csak sötét szőrűek vehetik igénybe a szőrtelenítést?

Az Elysion-Pro készülék különlegessége más szőrtelenítő eljárásokkal szemben, hogy minden bőr szín és szőrtípus esetén hatékonyan alkalmazható. (Minden olyan szőrszál esetében, amely tartalmaz festékanyagot.)

Mikor nem alkalmazható a diódalézeres szőrtelenítés?

A kezelés nem alkalmazható terhesség alatt, gyulladt, égett bőrön, tetovált területen (kezelés esetén azt lefedjük).

Van-e mellékhatása a kezelésnek?

A kezelés után természetes, ha a területen bőrvörösség vagy enyhe ödéma jelentkezik, ami talán felhólyagozhat, de ezek a hatások általában elmúlnak néhány órával később, bár egyes esetekben ez több időbe is telhet.

Nyáron is igénybe vehetem-e a lézeres szőrtelenítést?

Igen. A kezelés más eljárásokkal szemben nyáron is végezhető.

Csak nőknek szól a kezelés, vagy férfiaknak is igénybe vehetik?

Férfiak is igénybe vehetik a kezelést akár a hátukon, lábukon, de még az intim területeken is.

Van -e minimum korhatára a kezelésnek?

Nincs minimum korhatár, de 18 éves kor alatt szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. Serdülő lányoknál érdemes megvárni egy teljes éves rendszeres menstruációs ciklust, a hormonváltozás miatt, mert az befolyásolja a szőrnövekedést.

Mire kell figyelnem a kezelés előtt?

 • A kezelés megkezdése előtt és után 3-4 napig a kezelt terület ne érintkezzen napfénnyel (a kezelés előtt és után 4-5 nappal szolárium, illetve önbarnító krémek használata sem megengedett!).
 • Amennyiben a bőre napfénynek van kitéve, a szükséges minimális védelem 50 +, ezt a kezelés előtt és után legalább 3-4 napig szükséges használni a kezelt területen.
 • Kerülje az önbarnító, melanin aktivátor és hajszínező termékek használatát, valamint a hámlasztó bőrradír kezeléseket 15 nappal a kezelés előtt.
 • A kezelés előtt és után 24 órával szauna, forró fürdő, úszómedence használata, illetve izzadással járó sporttevékenység végzése nem ajánlott!
 • A kezelések előtt 24 órával – ha mindenképpen fájdalomcsillapításra van szükség -, a Panadol, Rubophen, illetve Algopyrin gyógyszerek javasoltak!
 • A kezelés előtt 3-4 héttel és a kezelések között lehetőleg csak borotválja az adott területet. Gyanta, szőrtelenítő krém és epilátor használata nem javasolt!
 • 24 órával a kezelés előtt szükséges a kezelendő terület körültekintő és precíz leborotválása az esetleges irritáció elkerülése érdekében! Ellenkező esetben kontraindikáció léphet fel kezelést követően!
 • Kérjük, a kezelés megkezdése előtt számoljon be minden aktív kezelésről, melyben részesült, különösen, amely fényérzékenységet
 • A kezelés előtti héten ne végezzen semminemű hámlasztó, bőrradír kezelést a kezelni kívánt területeken!

Mire kell figyelni a kezelés után?

 • A kezelés megkezdése előtt és után 3-4 napig a kezelt terület ne érintkezzen napfénnyel (a kezelés előtt és után 4-5 nappal szolárium, illetve önbarnító krémek használata sem megengedett!).
 • A kezelés előtt és után 24 órával szauna, forró fürdő, úszómedence használata, illetve izzadással járó sporttevékenység végzése nem ajánlott!
 • A kezelést követően ajánlott a kezelt bőrterület folyamatos hidratálása.