Gyakran ismételt kérdések – babamozi

Mikor javasolt a 4D – 5D babamozi vizsgálat?

26-31. hétben, mert ilyenkor a legtöbb a magzatvíz mennyisége, valamint könnyebben ébreszthető a magzat. 30-s (???) körül a magzat fekvése gyakorta medencevégű, ilyenkor kicsit nehezebb, mert a végtagjait általában a feje előtt tartja, de mozgatással a legtöbb esetben sikeresen elvégezhető a vizsgálat.

Mikor sikeres egy vizsgálat?

A sikeres vizsgálat alapfeltételei közé tartozik az, ha a magzat körül megfelelő mennyiségű magzatvíz van, valamint, ha a magzat éber állapotú. Amennyiben a magzat alszik, sajnos fel kell ébresztenünk, például sétával, mozgatással, édességgel, majd megfelelő pozícióba kell helyeznünk a sikeres vizsgálat elvégzése érdekében.

Hogyan készüljünk a babamozira?

A 4D – 5D babamozi vizsgálata nagy felkészülést nem igényel. Korábbi tapasztalatok alapján esetleg aznap kevesebb édesség fogyasztása ajánlott, inkább a vizsgálatot megelőző ½- ¾ órával együnk egy kis édességet, igyunk egy gyenge kávét, vagy üdítőt. Sok kismamánk jelzi, hogy különböző ételek, italok után a baba sokat mocorog, ébren van. Érdemes megfigyelni a vizsgálat előtti időszakban, hogy melyek ezek az ételek, italok és a vizsgálatot megelőzően ezekből ajánlott fogyasztani.

Kinek ajánljuk a 4D – 5D babamozinkat?

Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne betekintést nyerni születendő Kisbabája életébe, kíváncsi a mozzanataira, arckifejezéseire, hangulatára, valamint szeretné megosztani ezt a csodálatos időszakot az egész családjával. Érdemes tudni, hogy nem minden vizsgálat sikerül elsőre, mert sajnos a baba még nem tudja, hogy mit várunk el Tőle. Azonban sikeres vizsgálat során csodálatos dolgokat láthatunk, akár egy kis mosolyt, vagy grimaszt, amelyet a vizsgálatot követően is hosszú időn keresztül visszanézhetünk a rögzített felvételek segítségével.