Gyakran ismételt kérdések – kiropraktika

Milyen problémával érdemes kiropraktőrhöz fordulni?

A kiropraktika számos mozgáskoordinációs problémán segíthet, mivel a gerincet kezeljük.  A gerinc a test központja, melynek a kezelése kihat az idegrendszerre, az izmokra és természetesen az ízületekre is. Főképpen csecsemők és gyerekek érkeznek ferde fejtartasi problémákkal, izomtónus zavarral, szoptatási nehézségekkel vagy gerinc panaszokkal.

Hány hónapos kortól lehet kezdeni a kiropraktikai kezelést?

Akár a szülés napján is el lehet kezdeni, de természetesen akkor érdemes, amikor a szülő úgy érzi, hogy el tud jönni, gyermekét el tudja hozni.

Milyen erővel történik a kezelés?

Nagyon finom mozgással történik a kezelés.  A csecsemő, illetve gyermek kezelése teljesen másképp történik, mint egy felnőtté.  Általában az ízületet finoman tartjuk, merev pozícióban, amig el nem lazul, de néha egy finom impulzus (körülbelül olyan erő, mint ahogy egy billentyűzetet lenyomunk egy számítógépen) szükséges.

Fájdalmas a kezelés?

A kezelés alapvetően nem fájdalmas, azért sem mert mindenkinél egyénre van szabva, a fájdalomküszöbéhez igazítva. Sajnos gyakran előfordul csecsemők esetében, hogy korábban jártak már hasonló, fájdalmas kezelésen, ezért érzékenyebben reagálnak a kezelésre, amely sírással jár együtt.

Hány kezelés szükséges?

Természetesen a probléma jellegétől, illetve a panasz kezdeti idejétől függ, de átlagosan 3- 5 kezelés szükséges.