Gyermek kiropraktika

A kiropraktika egy természetes gyógymód, amely arra a tudományos tényre alapszik, hogy az idegrendszer a test fő irányító rend­szere; egy olyan módszer, mely gyógy­szer és műtéti be­avat­kozás nélkül, a szer­vezet veleszületett öngyógyító képességét ser­­ken­ti, erősíti.

Sok egészségügyi panasz eredete a gerincre és az abból kiinduló idegekre, valamint izmokra vezethető vissza. Ha a csigolyák ízületei rendellenesen mozognak és irritálják a kilépő ideget, akkor testrészeinkben, izmainkban illetve szerveinkben működési zavarok jöhetnek létre.

Mivel természetes és fájdalommentes a kiropraktikai kezelés, így egy tökéletes opció várandóság alatti panaszok kezelésére, például derékfájás, fej, nyak és váll fáj­dalmak esetén.

Gerinc eredetű problémák nem csak felnőtt korban jöhetnek létre, hanem már csecsemő és gyermek­korban is. Cse­cse­mőknél „in utero constraint”, azaz méhen belüli szorulás (a babának szűk a helye a méhben, vagy akár berögzül egy abnormális pozícióban) ez okozhat sok olyan panaszt, ami kezelhető. Ilyen esetekben elő­for­dulhat az, hogy abnor­mális terhe­lések, nyomások alakulhatnak ki a gerinc kis ízüle­teiben, az izmokban és a kötőszövetekben és, ezáltal vala­milyen szinten érinti az idegrendszert. Ha mégis rendben van minden a pocak­ban a szülés lehet egy komoly fizikai trauma a kis babának. Nagy nyomás alatt van, szűk helyen kell kibújni és ilyenkor szintén lehet, hogy a kis ízületek, illetve az izmok negatívan reagálnak, főleg az elhú­zódó vajúdás­nál.

A következő tünetek indokolják a kiropraktikai vizsgálatot, illetve kezelést:

  • Hasfájás/kolika
  • Ferde fejtartás
  • Koponya asszimetria/lapos fej
  • Nem szeret hason feküdni
  • Ritka széklet
  • Hypotonia, hypertonia, izomtónus eloszlási zavarok
  • Mozgási nehézségek, koordinációs problémák
  • KISS szindróma

A kiropraktikai kezelés nagyon finom és nem fáj a babának, sőt gyakran a baba meg a szülő nem is veszi észre, hogy valami történt.

Mivel a kiropraktikai kezelések befolyásolják a neuro-musculo-skeletalis rendszert, na­gyon sok segít­séget nyújthatunk a testünk­nek abban, hogy optimá­lisan működjön.

* Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben a lefoglalt időpontban nem jelennek meg, illetve az időpont 24 órán belül nem kerül lemondásra, úgy a rá következő alkalommal 3.000 forint többletköltséget számítunk fel!