Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

Mályvavirág méhnyakrák prevenció

Mályvavirág méhnyakrák prevenció

Mályvavirág Alapítvány Együttműködés

 

Kia doktor a Mályvavirág Alapítvány szakmai bizottságához csatlakozva, segít az Alapítvány céljainak megvalósításában, melyek közé elsősorban a méhnyakrák prevenciója – a méhnyakrákos megbetegedések számának, ill. a méhnyakrák okozta halálozások számának csökkentése – tartozik, kiemelt hangsúlyt fektetve a rendszeres szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságára.

További céljaik, a nőgyógyászati daganattal (méhnyakrák, petefészekrák, méhtestrák, szeméremtestrák, hüvelyrák) érintettek segítése, rehabilitációjuk megszervezése, és életminőségük javítása.

https://malyvavirag.hu/szakmai-bizottsag


A méhnyakrák kialakulásának döntő többségét HPV okozza, ezért a HPV oltáson kívül a rendszeres nőgyógyászati vizsgálat is javasolt. Nőgyógyászati szakrendelésünk keretein belül lehetőséget biztosítunk a rendszeres citológiai vizsgálatra és a HPV szűrésre.

A HPV szűrés során a mintavétel a méhszáj felszínéről, valamint a nyakcsatorna kezdeti szakaszáról egy speciális mintavevő kefével történik. Az eredmény a kenetvételt követő második hét után várható.


Nőgyógyászati szűrésre, HPV vizsgálatra történő időpontfoglalás esetén kérjük, hogy az alábbi gombra kattintva válasszon szülész-nőgyógyász orvosaink közül.