Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

Dr. Csatlós Éva

szülész-nőgyógyász szakorvos,
gyermeknőgyógyász szakorvos
 

Rendelési idő:

Csütörtök 08.00 – 15.00

Bejelentkezés:

ONLINE

+36 70 625 7975
Nyitvatartási időn kívül:
idopont@villamedicina.hu

Észtországba jártam orvosi egyetemre, 1994-ben végeztem. Már az első perctől a szülészet-nőgyógyászat volt a célom, ötödéves koromra pedig teljesen biztossá is vált, hogy ez lesz a hivatásom. Magyarországra érkezve a professzor Papp Zoltán vezette Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem díjtalan gyakornokként, majd itt folytattam szakmai tevékenységemet.

Magát a szülészetet tekintem szívügyemnek, nagyon szeretem a szakmámat. Mindig lenyűgöz az új élet keletkezése és születése, ahogyan egy emberi lény méhen belüli viselkedése is egyedi jegyeket mutat, amelyek aztán születése után is kísérik és fejlődnek tovább. A mi munkánk nagyon komplex tevékenység, a várandósgondozás, a rendelések nem csak a protokoll által előírt tevékenységről szólnak, hanem magukról a pácienseinkről, az emberekről, családokról. Egyfajta pszichés vezetést is adunk az anyává felkészítés folyamata során. Nagyon élvezem, ahogyan a várandósság kilenc hónapját végigkísérve kommunikálok a leendő anyukákkal és apukákkal, ez nagyon hálás és összetett feladat. Nem egy olyan páciensem van, akit a gyermeknőgyógyászati rendelésem keretein belül ismertem meg, majd aztán nőgyógyászaként követhettem végig a tinédzserkorát, a felnőtté válását, ott voltam az esküvőjén, aztán tanúja lehettem a gyermekvállalásnak is. Nagyon nagy örömmel gondolok ezekre a pillanatokra.

Szabadidőmet szívesen fordítom utazásra, a férjemmel sok helyre igyekszünk eljutni. Neki van egy másik hobbija is, amellyel „megfertőzött”: keleti oldtimer autókat kutat fel és gyűjt szenvedélyesen, és ez a világ magával ragadott engem is. Segítek neki megtalálni ezeket az autókat, kiállításokra járunk, több barátunkkal is ilyen alkalmak során ismerkedtünk meg. Nagyon szeretek olvasni, legyen szó krimiről, klasszikus vagy kortárs irodalomról, mindig szívesen veszek a kezembe könyvet.

TANULMÁNYOK:
Orvosi tanulmányaimat az észtországi Tartui Egyetemen végeztem, általános orvosi szakon. A diploma honosítása a Szegedi Tudományegyetemen történt.

KÉPZŐHELY:
A szülészet-nőgyógyászati szakvizsgát és a gyermeknőgyógyászati szakvizsgát Budapesten az I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán szereztem, ahol 2014 januárjáig dolgoztam. Ezt követően a Dél-Pesti Centrumkórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán 2017. juliusáig dolgoztam főorvosként.

A Maternity Magánklinika szerződéses főorvosa voltam 2022. október elsejéig.

2010-ben férjemmel, Dr. Magyar Zoltánnal megalapítottuk Zoé-Med Egészségközpontunkat, ahol sikerült egy minőségi orvosi és szakdolgozói csapatot létrehozni. Egészségközpontunk két telephellyel működik: Budapesti és Dunaharaszti.

2022. október elsejétől megkezdtem magánrendelésemet a budai Villa Medicinában

KÉPESÍTÉS:
szülészet-nőgyógyászat

gyermeknőgyógyászat

Phd fokozat:
2022. szeptember. 01 óta megkezdtem a fokozatszerzést „ A leiomyoma uteri komplex kóreredetének genetikai komponensei” témakörben

BESZÉLT NYELVEK:
angol, orosz, észt, ukrán

SZAKTERÜLETEK:
Nőgyógyászati kórképek diagnosztizálása, kezelése. sze. műtétek elvégzése.

Várandósgondozás, szülések levezetése

Gyermeknőgyógyászat

TUDOMÁNYOS ÉRDEKLŐDÉS:
A méh leiomyomájának genetikai háttere, valamint a gyermeknőgyógyászat szakterülete

TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG:
19 közlemény magyar és idegen nyelvű

szakfolyóiratokban, 4 kongresszusi előadás és poszter

SZAKMAI TÁRSASÁGI TAGSÁG:
Magyar Nőorvos Társaság,

Magyar Menopausa Társaság,

Magyar Ultrahang Társaság

Magyar Gyermeknőgógyász Társaság

SZAKTERÜLETEK:
Nőgyógyászati kórképek diagnosztizálása, kezelése. sze. műtétek elvégzése.

Várandósgondozás, szülések levezetése

Gyermeknőgyógyászat

HOBBI:
Szabadidőmben sportolok, rengeteget olvasok (szakmai és szépirodalmat egyaránt). A férjemmel nagyon kedveljük az oldtimer autókat, nagyon sok kiállításon, szakmai programon veszünk rész. Nagy örömet okoz, amikor sikerül egy régi leromlott állapotú autót aprólékos munkával, szervezéssel felújítani.

Szívügyem a környezetvédelem. Napi szinten figyelmet fordítok az újrahasznosításra.

MOTTÓ:
Minden napomon arra törekszem, megpróbáljam minden hozzám forduló ember (Páciens, ismerős, kolléga, családtag, barát) kérését megoldani, tudásom legjavát adni.