Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

Dr. Abkarovics Géza

szülész-nőgyógyász szakorvos, urogynekológus

Rendelési idő:

Kedd 14.00 – 19.00

Bejelentkezés:

+36 70 625 7975
Nyitvatartási időn kívül:
idopont@villamedicina.hu

Speciális végzettségeim közé tartozik a teljeskörű női vizeletinkontinencia kivizsgálása, konzervatív- és műtéti kezelése, a különböző fokú és típusú nőgyógyászati prolapszusok kezelése, különös tekintettel a „hálós” megoldásokra.

A külföldön eltöltött évek alatt magas fokú jártasságot szereztem a laporoszkópos műtéti technikában.

Ezenkívül „B” fokozatú szülészeti és nőgyógyászati ultrahang képesítéssel rendelkezem, valamint az IOTA licensel.

 1994-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1999-ben szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból és 2006-ban – Anesztézia és Intenív terápia tantárgyból.

13 éven keresztül dolgoztam Budapesten a Péterfy Sándor utcai Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Ezután 5 évet töltöttem el Norvégiában, a Stord Hospital urogynekologiai profilú osztályán, ahol speciális ismereteket szereztem különböző tipusú nőgyógyászati prolapsusok rekonstrukciójában és vizeletinkontinencia  kezelésében/ megoldásában.

2012-ben megpályáztam és elnyertem a Bergeni Egyetem (Haukeland University Hospital, Norway) Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikájának urogynekologiai részlegvezetői státuszát.

Ez az egyetemi klinika egyben regionális onkológiai és szülészeti patológiai központ is, ahol évente körülbelül 5.500 szülés zajlik. Itt lehetőségem volt megtanulni és elsajátítani az Európa más részén már nem divatos szülészeti eljárásokat, mint például „faros” szülés, ikerszülés levezetése, szülészeti fogó alkalmazása.

A fiatal orvosok oktatása, és a kezdő szakorvosok továbbképzése szintén fontos részét képezte a klinikai munkámnak.

2013-ban a DaVinci robot műtéti technika elsajátítása céljából az ugyancsak norvég Telemark Kórházzal szerződtem. Itt szintén az urogynekológiai részleget vezettem, miközben megszereztem a DaVinci robotsebész licenst.

Jelenleg a következő orvosi társaságok aktiv tagja vagyok:

 • Norwegian Medical Chamber
 • Swedish Medical Chamber
 • Norwegian Society for Diagnostic Ultrasound in Medicine
 • AAGL (Advancing Minimally Invasive Gynaecology Worldwide
 • ICS (International Continence Society)
 • IUGA (International Urogynecological Association)
 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
 • Magyar Nőorvos Társaság
 • Magyar Menopausa Társaság
 • Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

A Skandinaviában eltöltött sok év megerősítette és elmélyítette bennem azt a szemléletet, amit mindig is helyesnek éreztem, nevezetesen, hogy az orvos és páciense egyenrangú partnerek, akik közösen dolgoznak egy cél érdekében, legyen az a terhesség gondozása, szülés vagy betegség gyógyítása, műtét. Ezt a hozzáállást igyekszem továbbadni a fiatal kollégáknak is.

A hivatásom mellett a családom: feleségem, két belevaló, vagány kisfiam, édesanyám és a testvérem, illetve családja adja a legnagyobb örömet. Kiterjedt, a világ minden részén élő baráti köröm is igen fontos szerepet játszik az életemben.

Kedvenc sportom – tenisz. Anyanyelvi szinten beszélek oroszul, ukránul, felsőfokon norvégül, középfokon svédül és angolul.