Hozzávalók
2 darab padlizsán
2 evőkanál olivaolaj
150 gramm ricotta
500 gramm spenót
1/2 darab lilahagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál szerecsendió
só
bors
350 ml paradicsomszósz
10 gramm zsemlemorzsa
20 gramm parmezán
Elkészítés
A padlizsánt alaposan mosd meg és 1 centiméter vastagságú szeletekre vágd fel. Kend meg az olivaolajjal és 210 fokon 15 percig süsd. Addig egy nagy tálban keverd össze a ricottát, a spenótot, a lilahagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A megsült padlizsántekercsekbe rakj egy kanállal a ricottás töltelékből, tekerd fel és helyezd egy hőálló üvegtálba. Öntsd rá a paradicsomszószt, hintsd meg a zsemlemorzsával és a sajttal, majd 210 fokon 25 perc alatt süsd készre.