Cheerful blonde woman talking to her doctor

Vérvétellel kapcsolatos kérdések

Laborvizsgálatra érkezem a Villa Medicinába, mit vigyek magammal?

Kérjük, hogy mindig hozza magával a levenni kívánt vérvizsgálatok listáját / szakvéleményt, hogy asszisztenseink a lista alapján tudják elvégezni a vérvételt!

A legtöbb vérvétel éhgyomorra elvégzendő, víz fogyasztása azonban minden esetben javasolt.

Ahhoz, hogy a legpontosabb laboreredményeket kapjuk, kérjük, hogy az éhgyomri vérvétel előtt legalább 8 órával ne egyen, viszont vizet kifejezetten érdemes inni. Amennyiben gyógyszert szed, nyugodtan beszedheti előírás szerint a vérvétel előtt.

Általában 24-48 óra alatt, ám vannak speciális, hosszabb időt igénylő vizsgálatok, melyről kolléganőnknél kérhetnek bővebb tájékoztatást. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a laborvizsgálati eredményeket nem minden esetben küldjük ki Önöknek, csak azokat, amelyeket partnerünk (Spektrum-Lab) nem továbbít automatikusan a pácienseknek. A vérvételi eredmények az EESZT rendszerén belül ügyfélkapun keresztül történő belépést követően megtekinthetők.

Általában két órát vesz igénybe, azonban ennek ideje változhat a kezelőorvos személyre szabott javaslatától. A cukoroldatot (citrommal) rendelőnk biztosítja, melyet az első vérvétel után kell meginni, majd ezt követően enni, inni nem szabad. A vizsgálatot megelőző este édes ételek, italok fogyasztása kerülendő.

Az első trimeszteri labor a legszerteágazóbb, mely az alábbi paramétereket tartalmazza: ionok, máj- vesefunkció, vérkép, pajzsmirigy funkció, Toxoplasma, Cytomegalovírus, Hepatitis B, Lues szerológia. vércsoport+ ellenanyag meghatározás, teljes vizelet (reggeli első, középsugaras).

Éhgyomorra várjuk rendelőnkben, az első vérvétel után az általunk biztosított cukoroldatot (+citrom) kell elfogyasztani, majd az ezt követő két órában enni, inni nem szabad. Az elfogyasztástól számított 120 perc leteltével ismét vért veszünk.

Igen, egy héttel a kiírt időpont előtt friss vércsoport+ ellenanyag szűrés szükséges.

A hormonpanel összesen kettő vérvételből áll. A menses első napján telefonáljon időpont egyeztetés céljából rendelőnkbe. Az első vérvétel a ciklus 3-5. napja között történik, a második pedig a ciklus 21-23. napja között. Ez a vérvétel nem éhgyomri, víz fogyasztása javasolt előtte.

A laborvizsgálati eredményeket nem minden esetben küldjük ki Pácienseinknek, csak azokat, amelyeket partnerünk (Spektrum-Lab) nem továbbít automatikusan Önöknek. A vérvételi eredmények az EESZT rendszerén belül ügyfélkapun keresztül történő belépést követően megtekinthetők.

Intézményünkben, kizárólag 14 év feletti pácienseket fogadunk vérvétel céljából.

Nem intézményünk pácienseként kérjük a kezelőorvos/terapeuta által kiadott vérvételi kérőlapot szíveskedjen elhozni, ezzel segítve kollégáink munkáját.