LELETEK ÉS E-RECEPT ELÉRÉSE A “FELHŐBŐL”, AZAZ AZ EESZT HASZNÁLATA

A Magyarország által létrehozott EESZT-hez (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) már a Villa Medicina is csatlakozott. Ez azt jelenti a páciensek számára, hogy a korábban papír alapon, vagy e-mail esetleg postai úton érkező leletek, illetve receptek mostantól a „felhőben” találhatók meg.

Hogyan találhatók meg a saját leleteim, receptjeim a Térben?

A Tér, vagy felhő elérése a lakosság számára az alábbi linken található: eeszt.gov.hu

A bejelentkezéshez szükséges az Ön ügyfélkapujának azonosítója, illetve jelszava, valamint a TAJ-száma. Amennyiben nem rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, kérjük forduljon a Kormányablakhoz!

Milyen adatokat tartalmaz az EESZT?

  • Egészségügyi dokumentumok: Itt tekinthet meg minden olyan dokumentumot, leletet, ambuláns lapot, zárójelentést, amely az Ön ellátása során keletkezett.
  • eRecept: Itt találhatók meg azok a receptek, amelyek Ön számára lettek felírva. Az itt felírt recepteket a gyógyszertárakban azonosítását és TAJ-kártyájának bemutatását követően tud kiváltani.
  • eBeutaló: Itt találja meg azokat a beutalókat, amelyet szakorvosa írt fel Önnek.
  • Eseménykatalógus: Itt találja azon orvosok és intézmények nevét, ahol korábban járt vizsgálaton.
  • eProfil: Ide kerülnek azok az adatok a kezelőorvosa által, amelyek soha, vagy csak ritkán változhatnak.

Hogyan tudom szabályozni az adataimat védelmi szempontból?

Az EESZT-ben bejelentkezést követően az Önrendelkezés fülben tudja a személyes adatainak védelmét szabályozni. Itt van lehetősége beállítani, hogy mely események kapcsán szeretne e-mailben értesülni, továbbá nyomon követheti, hogy ki kért hozzáférést az adataihoz.

Tájékoztatjuk, hogy a Villa Medicinában készült leleteit is már az EESZT rendszerében érheti el. Adatvédelmi szempontból postai úton egészségügyi dokumentumokat és recepteket nem tudunk továbbítani!

Amennyiben akadályba ütközik az EESZT-be történő ügyfélkapus bejelentkezés során, kérjük, hogy a Kormányablaknál forduljon segítségért!

Hasonló tartalmat keres?