Gynecologist with patient in the office

Nőgyógyászat

Nőgyógyászati szakrendeléseinkre rendszeres nőgyógyászati szűrés, valamint nőgyógyászati panasz esetén várják Pácienseiket kiváló szakembereink. Nőgyógyászati vizsgálatainkkal célunk, a Nők egészségének megőrzése, valamint a betegségek időben történő kiszűrése és kezelése úgy, hogy Pácienseink minden pillanatban biztonságban érezhessék magukat rendelőnkben.
Scientist researching in laboratory

Nőgyógyászati vizsgálatok, rákszűrés

Ahhoz, hogy tudjuk, mi számít vérzészavarnak, tisztában kell lennünk azzal, hogy mit jelent a szabályos menstruáció. Az első vérzés megjelenése a petesejtérés és petefészek működésének beindulásához köthető. Kezdetben rendszertelenek lehetnek a havi vérzések, 4-6 hétre jelentkeznek, de egy-másfél évvel a menstruáció első jelentkezését követően már csak a 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak.
Nőgyógyászati vizsgálataink menete:

Fogamzásgátlás

A fogamzásgátlás alapvető célja a nem kívánt terhesség elkerülése. Mára már számos módszer és eszköz létezik, amely ezt segít megelőzni, azonban azt fontos leszögezni, hogy tökéletes megoldás nem létezik. Azonban a megfelelő fogamzásgátló kiválasztásához minden esetben érdemes szakorvosa véleményét kikérni, ugyanis fontos a lehetőségek átbeszélése és a tájékozódás. Több szempont alapján választhatjuk ki a hozzánk legjobban illő fogamzásgátlási módszert.
 
Fogamzásgátló megoldásaink:
Medical pills. Woman extracting a pill from the blister
Young mother with baby

CSALÁDTERVEZÉS

Célszerű a gyermekvállalás előtt tisztázni, hogy a leendő anyukaként átestünk-e olyan gyermekkori betegségeken, mint a rubeola, bárányhimlő, vagy fertőző májgyulladás, és ha nem, akkor a gyermekkori védőoltása nyújt-e megfelelő védettséget.
 
Amennyiben szükséges, az alábbi védőoltás/ok megismétlését javasoljuk, mivel a vírusok okozta betegségek a várandósság alatt a magzatot is károsíthatják:
 

Különböző folyások

A hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek gyulladása, a külső nemi szervek és/vagy a hüvely együttes gyulladása hüvelyi folyást eredményezhet (fehér folyás, barna folyás, stb.). Kiváltó okai közé tartozhatnak a gyógyszerek irritáló anyagok vagy tárgyak, fertőzések daganatok vagy más kóros szövetszaporulatok, sugárterápia és hormonális elváltozások.
Mióma / mióma klinika

A mióma a méh izomfalából kiinduló jóindulatú daganat, a leggyakoribb nőgyógyászati, jóindulatú daganatos betegség. Ez a típusú daganat jellemzően a 35-45 éves korosztályt érinti, de akár előfordulhat fiatalabb vagy idősebb korban is.

A következő 3 esetben javasoljuk az operációt:
  • ha a mióma miatt meddőség alakul ki,
  • ha a mióma panaszokat okoz a betegnek,
  • ha a mióma gyors növekedésnek indul

unrecognizable woman examining genital area with magnifying glass as a women's health concept
woman hands holding sanitary pad or menstruation napkin during wearing it. Menses, feminine

VÉRZÉSZAVAROK

Ahhoz, hogy tudjuk, mi számít vérzészavarnak, tisztában kell lennünk azzal, hogy mit jelent a szabályos menstruáció. Az első vérzés megjelenése a petesejtérés és petefészek működésének beindulásához köthető. Kezdetben rendszertelenek lehetnek a havi vérzések, 4-6 hétre jelentkeznek, de egy-másfél évvel a menstruáció első jelentkezését követően már csak a 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak.

Amennyiben már volt menstruációs vérzés, de három hónap után nem jelentkezik újra és a terhességi teszt negatív eredményt mutat, illetve ha pozitívat, akkor is mindenképp nőgyógyász felkeresése javasolt!

A menstruációs váladék szövettörmelékből, vérből és váladékból áll. Menstruáció alatt átlagosan 30-50 ml vért veszítünk. Ha a vérvesztés 80 ml feletti, az már kórosnak számít, ezért ebben az esetben is érdemes szakorvoshoz fordulni.

NŐGYÓGYÁSZATI DAGANATOS BETEGSÉGEK

A nőgyógyászati szűrővizsgálatoknak köszönhetően jelentősen csökkenthetők, illetve megelőzhetők a nőgyógyászati daganatos betegségek. A betegség minél korábban történő felismerése és hatékony kezelése érdekében ajánlott évente legalább egyszer részt venni méhnyakrák-, illetve emlőszűrésen.Emellett hatalmas az önvizsgálat jelentősége is, hiszen a havi rendszeres áttapintások során több olyan apró rendellenességet is észrevehetünk, amivel még időben orvoshoz tudunk fordulni és ezáltal megakadályozhatjuk a tumorok továbbterjedését.

Mi itt a Villa Medicinában kiváló szakorvosainknak köszönhetően mindent megteszünk az Ön egészségének megőrzése, valamint betegség esetén mielőbbi gyógyulása érdekében.

A team of women and men surgeons doing complex heart surgery, cardiovascular surgery, modern
grandma and child are doing laundry

VÁLTOZÓKOR

A menopauza testileg és lelkileg is megviselhet minket, Nőket, hiszen a hormonális változások miatt kellemetlen tünetek sora nehezítheti meg a mindennapi életünket. A szakterületünkhöz tartozik a változás kora körüli kritikus időszak ellenőrzése és szükség esetén kezelése is.