Logo

Villa Medicina

1124 Budapest Németvölgyi út 68. (Szendi u. 16.)

Telefonszám

(+36) 70 625 7975

E-mail címünk

idopont@villamedicina.hu

NŐGYÓGYÁSZAT

Klinikánk széles spektrumú szolgáltatásokkal várja önöket – türelmesen, közvetlenül és professzionálisan megvitatva a felmerülő problémákat.

Szülész-nőgyógyász szakorvosaink
img

NŐGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATOK, RÁKSZŰRÉS

Ahhoz, hogy tudjuk, mi számít vérzészavarnak, tisztában kell lennünk azzal, hogy mit jelent a szabályos menstruáció. Az első vérzés megjelenése a petesejtérés és petefészek működésének beindulásához köthető. Kezdetben rendszertelenek lehetnek a havi vérzések, 4-6 hétre jelentkeznek, de egy-másfél évvel a menstruáció első jelentkezését követően már csak a 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak.
Nőgyógyászati vizsgálataink menete:

FOGAMZÁSGÁTLÁS

A fogamzásgátlás alapvető célja a nem kívánt terhesség elkerülése. Mára már számos módszer és eszköz létezik, amely ezt segít megelőzni, azonban azt fontos leszögezni, hogy tökéletes megoldás nem létezik. Azonban a megfelelő fogamzásgátló kiválasztásához minden esetben érdemes szakorvosa véleményét kikérni, ugyanis fontos a lehetőségek átbeszélése és a tájékozódás. Több szempont alapján választhatjuk ki a hozzánk legjobban illő fogamzásgátlási módszert.
Fogamzásgátló megoldásaink:

CSALÁDTERVEZÉS

A családtervezés a gyermekvállalás előtti előkészületeket jelenti egy család számára. Az első lépést követően, amely a tudatos elhatározás, az egészségügyi állapotunk felmérése a legfontosabb. Mielőtt gyermekünk születik, érdemes utánajárni, hogy nemzőképesek vagyunk-e, valamint a genetikai kockázatok kivizsgálása is nélkülözhetetlen (főleg, ha genetikai kórelőzmény áll fenn). Természetesen a testünk formába hozása mellett fontos a lelki egyensúly megteremtése, mind az anyuka, mind az apuka részéről. Gyermekvállalást megelőzően, a korábban felsorolt vizsgálatok elvégzésén kívül konzultációink során azt is megvitatjuk, hogy milyen magzatvédő vitaminok szedése javasolt, illetve milyen teendőink vannak még a fogantatás előtt. Célszerű a gyermekvállalás előtt tisztázni, hogy a leendő anyukaként átestünk-e olyan gyermekkori betegségeken, mint a rubeola, bárányhimlő, vagy fertőző májgyulladás, és ha nem, akkor a gyermekkori védőoltása nyújt-e megfelelő védettséget.
Amennyiben szükséges, az alábbi védőoltás/ok megismétlését javasoljuk, mivel a vírusok okozta betegségek a várandósság alatt a magzatot is károsíthatják:

KÜLÖNBÖZŐ FOLYÁSOK

A hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek gyulladása, a külső nemi szervek és/vagy a hüvely együttes gyulladása hüvelyi folyást eredményezhet (fehér folyás, barna folyás, stb.). Kiváltó okai közé tartozhatnak a gyógyszerek irritáló anyagok vagy tárgyak, fertőzések daganatok vagy más kóros szövetszaporulatok, sugárterápia és hormonális elváltozások.
Mióma / mióma klinika

A mióma a méh izomfalából kiinduló jóindulatú daganat, a leggyakoribb nőgyógyászati, jóindulatú daganatos betegség. Ez a típusú daganat jellemzően a 35-45 éves korosztályt érinti, de akár előfordulhat fiatalabb vagy idősebb korban is.

A következő 3 esetben javasoljuk az operációt:

VÉRZÉSZAVAROK

Ahhoz, hogy tudjuk, mi számít vérzészavarnak, tisztában kell lennünk azzal, hogy mit jelent a szabályos menstruáció. Az első vérzés megjelenése a petesejtérés és petefészek működésének beindulásához köthető. Kezdetben rendszertelenek lehetnek a havi vérzések, 4-6 hétre jelentkeznek, de egy-másfél évvel a menstruáció első jelentkezését követően már csak a 22 napnál nem rövidebb és a 34 napnál nem hosszabb ciklusokat tartjuk normálisnak.

Amennyiben már volt menstruációs vérzés, de három hónap után nem jelentkezik újra és a terhességi teszt negatív eredményt mutat, illetve ha pozitívat, akkor is mindenképp nőgyógyász felkeresése javasolt!

A menstruációs váladék szövettörmelékből, vérből és váladékból áll. Menstruáció alatt átlagosan 30-50 ml vért veszítünk. Ha a vérvesztés 80 ml feletti, az már kórosnak számít, ezért ebben az esetben is érdemes szakorvoshoz fordulni.

NŐGYÓGYÁSZATI DAGANATOS BETEGSÉGEK

A nőgyógyászati szűrővizsgálatoknak köszönhetően jelentősen csökkenthetők, illetve megelőzhetők a nőgyógyászati daganatos betegségek. A betegség minél korábban történő felismerése és hatékony kezelése érdekében ajánlott évente legalább egyszer részt venni méhnyakrák-, illetve emlőszűrésen.Emellett hatalmas az önvizsgálat jelentősége is, hiszen a havi rendszeres áttapintások során több olyan apró rendellenességet is észrevehetünk, amivel még időben orvoshoz tudunk fordulni és ezáltal megakadályozhatjuk a tumorok továbbterjedését.

Leggyakoribb típusok:

Mi itt a Villa Medicinában kiváló szakorvosainknak köszönhetően mindent megteszünk az Ön egészségének megőrzése, valamint betegség esetén mielőbbi gyógyulása érdekében.

MEDDŐSÉG

Manapság az egyre későbbre tolódó gyermekvállalás és a fokozódó, egészségre ártalmas környezeti hatások miatt egyre több pár szembesül azzal a problémával, hogy hiába próbálkoznak, nem sikerül a teherbeesés.

A szakirodalom szerint meddőségről beszélünk, ha rendszeres házasélet mellet sem jön össze a baba, egy év próbálkozás után sem. Ugyanakkor 35 éves kor felett, illetve terhelő előzményekkel (endometriosis, kismedencei gyulladás a múltban, stb.) már fél év után javasolt elkezdeni a kivizsgálást, és szükség esetén a kezelést. A sikertelenség hátterében nagyjából ugyan olyan arányban áll női, illetve férfi eredetű ok, az esetek 10%-ában pedig nem sikerül kideríteni a meddőség okát.

VÁLTOZÓKOR

A menopauza testileg és lelkileg is megviselhet minket, Nőket, hiszen a hormonális változások miatt kellemetlen tünetek sora nehezítheti meg a mindennapi életünket. A szakterületünkhöz tartozik a változás kora körüli kritikus időszak ellenőrzése és szükség esetén kezelése is.

Szakorvosaink

Dr. Bahrehmand Kiarash

Dr. Végh György

Dr. Molnár László

Dr. Fábián Tamás

Dr. Abkarovics Géza

Dr. Csatlós Éva